PEISGUIDEN - Hvilken peis skal jeg velge?

I denne guiden gir vi deg alle de rådene du trenger når du skal velge peis. Kontakt oss gjerne, så bistår vi deg gjennom hele prosessen, fra ide, via skisse og løsningsforslag, til bygging og ferdig peis.

Hva skal peisen varme opp?

Det viktigste spørsmålet for god fyringskomfort er hva peisen skal varme opp. Ikke bare arealet, men også hvordan den skal brukes.

  • Skal den brukes som permanent varmekilde?
  • Hvor stort er rommet?
  • Skal den hovedsakelig brukes til peiskos?

Mange er opptatt av å ha størst mulig peis, men glemmer ofte at det kan være større behov for å kunne fyre lite. Enkelte modeller kan fyres på veldig lav effekt. Da kan du utvide sesongen for peiskos, uten at selskapet ditt smelter i varmen. Eller du kan bruke den på lav varme gjennom dagen, også når det ikke bare er kaldt ute.

Skal peisen varme opp et stort areal, er det viktig at den gir høy nok effekt til dette. Det mest krevende er store rom som ofte skal varmes opp fra kald tilstand til varmt rom. Noen peiser har et bredt register, og brenner godt både på lav og høy effekt, mens andre egner seg best for et konkret bruksområde.

Moderne eller klassisk design?

Hva skal peisen varme opp?

Valg av konstruksjon

Foruten den klassiske peisen med frontvindu, kan du også få gjennomgående peiser med vindu på begge sider, eller peiser med vindu i to eller tre retninger. Bare fantasien setter grenser.

KONTAKT OSS

post@focusvarme.no
Tlf: 919 02 721

Vanlig peis, med vindu i front
Gjennomgående peis
Hjørnepeis

Hvilket varmeregister bør peisen ha?

Skal peisen din varme opp stort areal? Eller står den i en koselig TV-stue? Brukes den som hovedkilde for oppvarming, eller brukes den til kos og hygge en gang i blant?

Peis med effektregister fra 2-5 kW Passer best i små og mellomstore rom
Peis med effektregister fra 2-5 kW Passer best i små og mellomstore rom
Peis med effektregister fra 2-5 kW Passer best i små og mellomstore rom

Moderne eller klassisk design?

Hvilket design liker du best, og hva passer inn sammen med resten av interiøret ditt? Du kan i dag få utallige typer design på ovn og peis, fra klassisk "hyttestil" til moderne og minimalistisk, eller mer fargerike varianter.

Peis med klassisk design
Moderne peis med minimalistisk design
Moderne, fargerik peis

Plassbygd peis eller elementpeis?

En peis kan bygges på to måter - enten som plassbygd peis, hvor alle elementene blir bygd opp etter kundens eget ønske, hvor du så velger en peisinnsats som passer din bolig med tanke på effekt og vedstørrelse. Alternativet er å kjøpe en elementpeis, hvor hele peisen er designet ferdig fra produsenten, og leveres i en pakke, komplett med innsats og sidevegger. Dette kan ofte være en mer kostnadseffektiv løsning, samtidig som modellene er designet av noen av vår tids dyktigste peisdesignere.

Eksempel på elementpeis
Eksempel på plassbygd peis
TOP